Saara Mattero
Ristiaallokonkatu 4 B 63
02320 Espoo

puh: 045 630 2455
saara@kennelpareesa.com

Rotumääritelmä

Maltalainen rotu, isäntämaa Iso-Britannia


Yleisvaikutelma

Keskikokoinen, ylväsryhtinen, puhdaslinjainen, jalo mutta voimakas. Hyvin nopea, liikkeet kevyet ja vapaat. Ilme valpas.


Ominaispiirteet

Metsästäjänä tarkka ja innokas, käyttää vainua ja näköä, lähityöskentelyssä huomattavassa määrin myös kuuloaan.


Luonne

Valpas, älykäs, ystävällinen, kiintyvä, leikkisä.


Pää

Kallo pitkä, kuiva, hienopiirteinen. Kuono-osa hieman kalloa pitempi. Vain vähän otsapengertä. Kallon ylälinja yhdensuuntainen kuononselän kanssa. Sivulta ja ylhäältä katsottuna koko pää muistuttaa tylppää kiilaa. Kirsu aina lihanvärinen, turkin väriin sointuva.

Silmät:
Soikeat, kohtalaisen syvällä sijaitsevat; meripihkanväriset, turkin väriin sointuvat. Ilme valpas ja älykäs
Korvat:
Ohuet, suuret, tyvestä leveät, verraten korkealle kiinnittyneet. Valppaalla koiralla pystyt, mutta hyvin liikkuvat. Purenta:
Leuat voimakkaat, hampaat vahvat. Säännöllinen ja täydellinen leikkaava purenta, ts. alaleuan etuhampaat koskettavat kevyesti yläleuan etuhampaiden takapintaa


Kaula

Pitkä, kuiva, lihaksikas, hieman kaareutuva. Ei löysää kaulanahkaa.


Eturaajat

Suorat ja yhdensuuntaiset, kyynärpäät tiiviisti rungon alla. Lavat vahvat, pitkät, taakse kiinnittyneet. Ranteet vahvat.


Runko

Notkea. Pituus rintalastan kärjestä istuinluun kyhmyyn hieman säkäkorkeutta pitempi. Rintakehä syvä, kyynärpäihin ulottuva. Kylkiluut hyvin kaareutuvat. Selkälinja melkein suora. Alalinja kohtalaisen kuroutunut. Lantio vain vähän laskeva.


Takaraajat

Vahvat ja lihaksikkaat, takaa katsottuna yhdensuuntaiset. Polvet kohtalaisesti kulmautuneet. Sääret hyvin kehittyneet.

Käpälät: Vahvat ja tiiviit, eivät sisä- eivätkä ulkokierteiset, varpaat hyvin kaareutuvat, päkiät vahvat.


Häntä

Tyvestä melko paksu, kärkeä kohti oheneva (piiskamainen), ulottuu levossa juuri kintereen alapuolelle. Koira kantaa liikkuessaan häntäänsä ylhäällä ja kaarella. Häntä ei saa olla raajojen välissä. Kierteinen häntä ei toivottava.


Liikkeet

Vapaat ja joustavat; liikkuu vaivattomasti pitkin askelin pää melko pystyssä. Raajat liikkuvat rungon suuntaisesti. Käpälien sivulle heittäminen sekä korkeat etuaskeleet (hackney) ovat virheitä.


Karvapeite

Lyhyt ja kiiltävä. Laatu vaihtelee hienosta ja sileästä karkeahkoon. Ei hapsuja.

Väri: Kullan- tai punaruskea, valkea hännänpää erittäin toivottava. Valkoiset merkit sallitaan rinnassa ("tähti") ja varpaissa. Kapea juova pään keskilinjalla sallittu. Valkoinen läiskinä tai muualla kuin yllä mainituissa paikoissa ei toivottava.


Koko

Ihannekorkeus uroksella 56 cm (56-63,5 cm), nartulla 53 cm (53-61 cm).